18:58 21 Sentyabr 2021
ONLINE XƏBƏR LENTİ
Tarix Muzeyi: Azərbaycanda neft sənayesi fotolarda
BAŞ REDAKTORDAN

Hamımızın Azərbaycan adlı bir Vətəni var! Qoynunda dünyaya göz açdığımız, minbir nemətindən dadıb isti qucağında boya-başa çatdığımız bu əvəzolunmaz diyar azərbaycanlı adını qürur və iftixarla daşıyan hər kəs üçün müqəddəs və ülvidir.
Müzəffər Ali Baş Komandan İlham Əliyevin rəhbərliyi ilə Azərbaycan Ordusu Vətən müharibəsində zəfər çalaraq erməni işğalçılarını kapitulyasiyaya məcbur etdi, düşməni qovaraq ərazi bütövlüyünə nail oldu.
Bununla da Azərbaycan yeni inkişaf dövrünə qədəm qoydu.
Bu dövrdə dünyada mürəkkəb və ziddiyyətli proseslər davam etməkdədir!
Hələ də dünyada ədalətsizliklər mövcuddur!
Hələ də dünyada ikili standartlar var!
Hələ də dünyada güclülər zəiflərin haqqını tapdalamaq istəyir!
Odur ki, biz daima güclü olmalıyıq.
Güclü olmağın əsas şərti isə bizim birliyimizdir!
Dünyanın harasında yaşamağımızdan, hansı sahədə çalışmağımızdan asılı olmayaraq, əlbir və əlaqəli fəaliyyət göstərməyi bacarmalıyıq.
Azərbaycan naminə, onun dünyada yeri, yüksək nüfuzu uğrunda daim birlikdə mübarizə aparmalıyıq.
Yalnız bu halda anamız Azərbaycanı qoruya, yüksəldə və hamımız üçün qürur mənbəyinə çevirə bilərik.
Ulu yurdumuzun adını daşıyan "Azərbaycan" qəzeti də bu amala xidmət edir.
Əziz azərbaycanlılar! Sizi Azərbaycan naminə, övladlarımızın firavan və xoşbəxt gələcəyi uğrunda əlbir və əlaqəli fəaliyyətə çağırıram!

Ən dadlı qəhvə

ANA SƏHİFƏ / ELM VƏ TEXNIKA
00:33 25.07.2021

 

Qəhvənin hazırlanmasının ən qədim variantı Həbəşistan üsuludur.  Bu üsulla qəhvə dənəcikləri qovrulduqdan sonra üyüdülür. Üyüdülmüş qəhvə tozu su və qəndlə birlikdə qaynadılır və “yabana” adlanan maye hazırlanır. Onu kiçik piyalədə içirlər.

Ümumilikdə, belə qəbul edilib ki, ən dadlı və ətirli qəhvəni ərəblər hazırlayırlar. Onların təntənəli qəhvəhazırlama mərasimi yapon və çinlilərin çay mərasimlərini xatırladır. Ərəblərin qəhvə hazırlaması belə təsvir edilir: Yaşıl paxlaları - dənləri ağac kömürü ilə doldurulmuş fincanda qovururlar, sonra ağac pinsetlə hər dəni ayrılıqda çıxarır və onu diqqətlə nəzərdən keçirirlər. Tam qovrulmayan və ya yanan bütün dənlər atılır. Qovrulmuş paxlaları ağac həvəngdəstədə dəmir dəstə ilə üyüdürlər. Tozun dəqiq ölçülmüş miqdarını suya tökürlər və yavaş-yavaş qaynamaq həddinə çatdırırlar. Qaynayan suyu gil qaba tökür və bundan sonra qonaqların fincanlarını doldururlar. Ərəb qəhvəsi mokko şərab qoxusuna və böyük turşuluğa malikdir.



NƏŞRLƏRİMİZ
Reklam
Reklam


HAVA PROQNOZU
VALYUTA
InvestAZ
ARXİV
TƏQVİM