Alternative content

09:33 25 May 2020
ONLINE XƏBƏR LENTİ
PAYIZ ETÜDLƏRİ - FOTO
BAŞ REDAKTORDAN

Hamımızın Azərbaycan adlı bir vətəni var! Qoynunda dünyaya göz açdığımız, minbir nemətindən dadıb isti qucağında boya-başa çatdığımız bu əvəzolunmaz diyar azərbaycanlı adını qürur və iftixarla daşıyan hər kəs üçün müqəddəs və ülvidir. Müstəqilliyin çətin yolları ilə kövrək addımlarını atan anamız Azərbaycan övlad məhəbbətinə və köməyinə daim ehtiyac duyur. Onun Qarabağ adlı yarasını sağaltmaq, bütövlüyünü bərpa etmək üçün hamımız əl-ələ verməliyik!
Ulu yurdumuzun adını daşıyan "Azərbaycan" qəzeti də bu amala xidmət edir.
Əziz azərbaycanlılar! Sizi Azərbaycan naminə, övladlarımızın firavan və xoşbəxt gələcəyi uğrunda əlbir və əlaqəli fəaliyyətə çağırıram!

istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts

Azərbaycan Qəzeti Rəsmi Dövlət Qəzeti, Baş redaktor Bəxtiyar SADIQOV Basqalın səkkiz günə ərsəyə gələn səməni halvası
Basqalın səkkiz günə ərsəyə gələn səməni halvası
ANA SƏHİFƏ / CƏMİYYƏT
20:42 26.03.2020
 
İsmayıllının Basqal qəsəbəsində yaşayan Cahid Əliyev ata-babasından ona miras qalan halvaçı sənətini bu gün də davam etdirərək, dadlı səməni halvası bişirməklə məşğuldur. Basqalın səməni halvasını başqa şirniyyatlardan fərqləndirən xüsusiyyətlərdən biri onun yalnız təbii məhsullardan hazırlanmasıdır.

Halvaçı Cahid Əliyev deyir ki, səməni halvasının maraqlı və çətin bişirilmə texnologiyası var. 8 günlük səməni yuyulub, ət maşınında çəkildikdən sonra tənziflə sıxılaraq suyu alınır. Daha sonra səməni suyu unla qarışdırılaraq yoğurulur. Gur ocaq üzərinə qoyulan halva 8 saata yaxın növbəli şəkildə qarışdırılaraq bişirilir.

Bu halvanı yay fəslindən başqa ilin bütün fəsillərində bişirmək mümkündür. Amma səməni halvasının hazırlanması çətin proses olduğu üçün daha çox Novruz bayramında bişirilir.

Halvaçı deyir ki, yaxşı bişirilmiş səməni halvası qan dövranını, insanın əhval-ruhiyyəsini yaxşılaşdırır.

Basqal Qəsəbə sakini Rayihə Piriyeva isə bildirir ki, Basqal səməni halvasını ilin bütün fəsillərində bişirmək olar: "Sadəcə biz bu halvanı Novruz süfrəsində, çərşənbələrdə görməyə adət etmişik. Başqa şirniyyatlarla bərabər şəkərbura, paxlava, şorqoğalı ilə bərabər bu şirniyyat növü də bizim süfrələrimizi bəzəyir. Bundan əlavə, toy və nişan məclislərində, el şənliklərində bu halva süfrələrimizdə olur. Bizim özünəməxsus Basqal halvamız başqa yerlərdə bişirilən halvalardan istər görünüşünə, istərsə də dadına görə çox fərqlənir".



NƏŞRLƏRİMİZ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

HAVA PROQNOZU



VALYUTA


InvestAZ
ARXİV


TƏQVİM