Alternative content

11:42 22 Sentyabr 2020
ONLINE XƏBƏR LENTİ
11:25 22.09.2020 Birjalarda neftin qiyməti
00:20 22.09.2020 Qəhrəmanlıq nümunəsi
00:16 22.09.2020 BİLDİRİŞ
00:16 22.09.2020 BİLDİRİŞ
00:16 22.09.2020 BİLDİRİŞ
PAYIZ ETÜDLƏRİ - FOTO
BAŞ REDAKTORDAN

Hamımızın Azərbaycan adlı bir vətəni var! Qoynunda dünyaya göz açdığımız, minbir nemətindən dadıb isti qucağında boya-başa çatdığımız bu əvəzolunmaz diyar azərbaycanlı adını qürur və iftixarla daşıyan hər kəs üçün müqəddəs və ülvidir. Müstəqilliyin çətin yolları ilə kövrək addımlarını atan anamız Azərbaycan övlad məhəbbətinə və köməyinə daim ehtiyac duyur. Onun Qarabağ adlı yarasını sağaltmaq, bütövlüyünü bərpa etmək üçün hamımız əl-ələ verməliyik!
Ulu yurdumuzun adını daşıyan "Azərbaycan" qəzeti də bu amala xidmət edir.
Əziz azərbaycanlılar! Sizi Azərbaycan naminə, övladlarımızın firavan və xoşbəxt gələcəyi uğrunda əlbir və əlaqəli fəaliyyətə çağırıram!

istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts

Azərbaycan Qəzeti Rəsmi Dövlət Qəzeti, Baş redaktor Bəxtiyar SADIQOV “Paytaxt” salatını bu cür hazırlamaq sağlamlığa ziyandır
“Paytaxt” salatını bu cür hazırlamaq sağlamlığa ziyandır
ANA SƏHİFƏ / Səhiyyə
00:22 26.01.2020


Ləzzətli "Paytaxt” salatının süfrələrdə özünəməxsus yeri var. Amma mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu salatın hazırlanması ərəfəsində yol verilən səhvlər sağlamlığa ciddi ziyan vurur.

Diyetoloq-nutrioloq Leyla Zülfüqarlı deyir ki, "Paytaxt” salatı bişmiş salatlar növünə aid olduğu üçün tərkibində antioksidant mənbəyi çox azdır. "Paytaxt” salatına tərkibində karbohidrat çox olan bişmiş kartof və yumurta vurulur. Bu məhsulların qatışdırılması da artıq kaloriyə səbəb olur. Bundan başqa, "Paytaxt” salatına kəskin dərəcədə oksidləşmiş yağ turşuları olan mayonez və konservləşdirilmiş yaşıl noxud qatılır: "Halbuki soya məhsulları vurulan salat hazırlanan kimi yeyilməlidir. Buna baxmayaraq, salat çox miqdarda hazırlanır və günlərlə soyuducuda saxlanılır. Bu zaman zəhərlənmə riski də artmış olur. Çünki tərkibində konservləşdirilmiş noxud, bişmiş karbohidratlar və mayonez var, yəni zərərli bakteriyalar üçün açıq mühit formalaşdırılıb. Təbii ki, bu şəkildə soyuducuda qalan qida mədə-bağırsaq orqanlarında müəyyən xəstəliklərə meydan açır. Salatın soyuq şəkildə yeyilməsi də orqanizmə ziyandır, bu zaman qastritə də şərait yaranır”.

Diyetoloq məsləhət görür ki, mayonez mütləq xama ilə əvəz olunmalıdır, yəni daha çox doymamış yağ turşularından istifadə edilməlidir. Hazırlanan məhsula soya məhsulu konservləşdirilmiş yox, təzə qaynadılmış şəkildə vurulmalıdır. Əgər salat çox olacaqsa, ərzaqlar hazırlanıb ayrı-ayrılıqda saxlanılmalı və yalnız süfrəyə veriləndə qarışdırılmalıdır.

"Paytaxtsalatının bir porsiya üçün kalorisi isə yarım porsiya plovun kalorisinə bərabərdir.




NƏŞRLƏRİMİZ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

HAVA PROQNOZU



VALYUTA


InvestAZ
ARXİV


TƏQVİM