Alternative content

20:01 19 Fevral 2020
ONLINE XƏBƏR LENTİ
PAYIZ ETÜDLƏRİ - FOTO
BAŞ REDAKTORDAN

Hamımızın Azərbaycan adlı bir vətəni var! Qoynunda dünyaya göz açdığımız, minbir nemətindən dadıb isti qucağında boya-başa çatdığımız bu əvəzolunmaz diyar azərbaycanlı adını qürur və iftixarla daşıyan hər kəs üçün müqəddəs və ülvidir. Müstəqilliyin çətin yolları ilə kövrək addımlarını atan anamız Azərbaycan övlad məhəbbətinə və köməyinə daim ehtiyac duyur. Onun Qarabağ adlı yarasını sağaltmaq, bütövlüyünü bərpa etmək üçün hamımız əl-ələ verməliyik!
Ulu yurdumuzun adını daşıyan "Azərbaycan" qəzeti də bu amala xidmət edir.
Əziz azərbaycanlılar! Sizi Azərbaycan naminə, övladlarımızın firavan və xoşbəxt gələcəyi uğrunda əlbir və əlaqəli fəaliyyətə çağırıram!

istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts

Azərbaycan Qəzeti Rəsmi Dövlət Qəzeti, Baş redaktor Bəxtiyar SADIQOV Menyunuzu rəngarəng edin: FAYDASI İNANILMAZ OLACAQ
Menyunuzu rəngarəng edin: FAYDASI İNANILMAZ OLACAQ
ANA SƏHİFƏ / Səhiyyə
00:21 26.01.2020


Elmi araşdırmalara əsasən məlum olub ki, müxtəlif rənglərdə olan meyvə və tərəvəzlərlə qidalanmaq insan orqanizmini bir çox xəstəliklərdən qoruyur.

Daxili xəstəliklər üzrə türkiyəli mütəxəssis Osman Erkin bildirib ki, başda xərçəng olmaqla ürək və şəkər xəstəlikləri də bu sıradadır. Professorun sözlərinə görə, təkbaşına heç bir qida insanı xərçəngdən qoruya bilmir, ancaq bu, doğru birləşmələrlə mümkündür. Boşqabımızdakı qidaların üçdə ikisini meyvə-tərəvəz, üçdə birini isə heyvan mənşəli məhsulların təşkil etməsi xərçəngdən qorunmanın ilk addımıdır. Mövsümündə yemək şərti ilə meyvə və tərəvəzlər xərçənglə mübarizə üçün zəngin qida qaynaqlarıdır. Onların tərkibində insan orqanizmi üçün vacib protein, karbohidrat, yağ, vitamin, mineral, lif, antioksidant və antikanserogen kimi bir çox qida maddəsi var. Həmçinin çox meyvə-tərəvəz yeyən xərçəng xəstələrinin də daha uzun yaşadığı sübut olunub. Xüsusilə turp, soğan, sarımsaq, moruq, böyürtkən, çiyələk güclü xərçəng "savaşçı”sıdır: "Eyni zamanda, menyuda fərqli və müxtəlif rəngli qidaların olması orqanizmin ehtiyacı olan makro və mikro qidaları almaq şansını artırır, antioksidant, vitamin, mineralla təmin edir”.



NƏŞRLƏRİMİZ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

HAVA PROQNOZU



VALYUTA


InvestAZ
ARXİV


TƏQVİM