Alternative content

21:37 18 Noyabr 2019
ONLINE XƏBƏR LENTİ
16:22 18.11.2019 Kabildə terror aktı
Azərbaycan turizm məkanıdır - FOTO
BAŞ REDAKTORDAN

Hamımızın Azərbaycan adlı bir vətəni var! Qoynunda dünyaya göz açdığımız, minbir nemətindən dadıb isti qucağında boya-başa çatdığımız bu əvəzolunmaz diyar azərbaycanlı adını qürur və iftixarla daşıyan hər kəs üçün müqəddəs və ülvidir. Müstəqilliyin çətin yolları ilə kövrək addımlarını atan anamız Azərbaycan övlad məhəbbətinə və köməyinə daim ehtiyac duyur. Onun Qarabağ adlı yarasını sağaltmaq, bütövlüyünü bərpa etmək üçün hamımız əl-ələ verməliyik!
Ulu yurdumuzun adını daşıyan "Azərbaycan" qəzeti də bu amala xidmət edir.
Əziz azərbaycanlılar! Sizi Azərbaycan naminə, övladlarımızın firavan və xoşbəxt gələcəyi uğrunda əlbir və əlaqəli fəaliyyətə çağırıram!

istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts

Azərbaycan Qəzeti Rəsmi Dövlət Qəzeti, Baş redaktor Bəxtiyar SADIQOV Xərçəngin qarşısını alan ətirli meyvə
Xərçəngin qarşısını alan ətirli meyvə
ANA SƏHİFƏ / Səhiyyə
00:22 13.10.2019


Payızın ətirli meyvəsi heyvanın insan orqanizminə faydalarını saymaqla bitmir. Tərkibində pektin, alma, limon, karotin və askorbin turşusu olan heyva həm də E, B1, B2, B6 vitaminləri, dəmir, mis, kalium, fosfor, marqans, nikel, bor kimi mikroelementlərlə də zəngindir. Bu xüsusiyyətinə görə heyva qədim zamanlardan bir çox xəstəliklərin müalicəsində istifadə olunur.

- Tərkibində xolesterin və yağ olmamasına görə ideal pəhriz qidası sayılır.

- C vitamini ilə zəngin olduğundan orqanizmin immun sistemini gücləndirir, viruslara qarşı mübarizə aparır və qripdən qoruyur. Həmçinin bu vitamin ürək xəstəlikləri təhlükəsinin də azalmasına səbəb olur.

- Meyvənin tərkibində dəmir çox olduğuna görə anemiya zamanı olduqca faydalıdır.

- Müntəzəm istifadə etməklə qanda "pis” xolesterinin miqdarını aşağı salmaq mümkündür.

- Yüksək qan təzyiqini aşağı salmaq üçün heyvadan istifadə fayda verir.

- Tərkibindəki pektin sayəsində bağırsaqları təmizləyir, mədə-bağırsaq sisteminin iltihab əleyhinə proseslərinə kömək edir, orqanizmdən kanserogen maddələrin və toksinlərin çıxarılmasını təmin edir.

- Heyvanın tərkibində sərbəst radikallarla mübarizə apara və xərçəngin yaranma təhlükəsini azalda bilən çoxlu sayda antioksidant var.

- Sinir sisteminə müsbət təsir göstərir, stresi azaldır, təbii sakitləşdirici vasitə rolunu oynayır.

- Qaraciyərin fəaliyyətini normallaşdırır.

- İltihablar zamanı, xüsusilə tənəffüs sisteminin iltihabında heyvadan istifadə müsbət nəticə verir. Heyva dənələrini qaynadıb suyunu içmək öskürəyi azaldır.



NƏŞRLƏRİMİZ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

HAVA PROQNOZU



VALYUTA


InvestAZ
ARXİV


TƏQVİM