Alternative content

00:28 16 Dekabr 2019
ONLINE XƏBƏR LENTİ
PAYIZ ETÜDLƏRİ - FOTO
BAŞ REDAKTORDAN

Hamımızın Azərbaycan adlı bir vətəni var! Qoynunda dünyaya göz açdığımız, minbir nemətindən dadıb isti qucağında boya-başa çatdığımız bu əvəzolunmaz diyar azərbaycanlı adını qürur və iftixarla daşıyan hər kəs üçün müqəddəs və ülvidir. Müstəqilliyin çətin yolları ilə kövrək addımlarını atan anamız Azərbaycan övlad məhəbbətinə və köməyinə daim ehtiyac duyur. Onun Qarabağ adlı yarasını sağaltmaq, bütövlüyünü bərpa etmək üçün hamımız əl-ələ verməliyik!
Ulu yurdumuzun adını daşıyan "Azərbaycan" qəzeti də bu amala xidmət edir.
Əziz azərbaycanlılar! Sizi Azərbaycan naminə, övladlarımızın firavan və xoşbəxt gələcəyi uğrunda əlbir və əlaqəli fəaliyyətə çağırıram!

istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts istanbul escorts

Azərbaycan Qəzeti Rəsmi Dövlət Qəzeti, Baş redaktor Bəxtiyar SADIQOV Tərəvəzlərin yumurta ilə birgə qəbul edilməsi antioksidantların mənimsənmə dərəcəsini artırır
Tərəvəzlərin yumurta ilə birgə qəbul edilməsi antioksidantların mənimsənmə dərəcəsini artırır
ANA SƏHİFƏ / Səhiyyə
18:57 17.05.2019

Tərəvəzləri toyuq yumurtası ilə birgə yemək daha yaxşıdır. Tədqiqatlar göstərib ki, orqanizm bu zaman daha çox antioksidant alır.

AZƏRTAC bu barədə "MedikForum”a istinadla xəbər verir.

Amerikalı alimlərin tədqiqatları nəticəsində məlum olub ki, tərəvəzlərin yumurta ilə birgə qəbulu zamanı orqanizmin faydalı maddələri mənimsəməsi əhəmiyyətli dərəcədə artır. Mütəxəssislər bu qənaətə gəliblər ki, xüsusilə, pomidorun, kahının və kökün tərkibində olan antioksidant maddələrin – karotinoidlərin miqdarı onların yumurta ilə birgə qəbulu zamanı 9 dəfəyədək arta bilər.

Alimlərin apardıqları eksperimentlərdə kişilər tərəvəz salatını müxtəlif variantda – tərkibində yumurta olan və tərkibində yumurta olmayan variantda qəbul ediblər. Məlum olub ki, salata yumurta əlavə edilən zaman orqanizmdə beta-karotin, alfa-karotin, likopin, lütein və zeaksantinin udulması artıb. Belə ki, lütein və zeaksantinin mənbəyi yumurta sarısında, digər maddələr isə tərəvəzlərin tərkibində olub.

Mütəxəssislər bu faydalı məsləhətdən istifadə etməyi və tərəvəz salatlarına toyuq yumurtası qatmağı tövsiyə edirlər. Onlar xatırladırlar ki, kökün tərkibindəki beta-kerotin orqanizmdə A vitamininə çevrilir, bu da öz növbəsində, görmə qabiliyyətinin yaxşılaşmasına və immun sisteminin möhkəmlənməsinə kömək edir. Pomidorun tərkibindəki likopin isə ağciyər, prostat, mədə xərçəngi xəstəliyinə tutulma riskini azaldır.



NƏŞRLƏRİMİZ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

HAVA PROQNOZU



VALYUTA


InvestAZ
ARXİV


TƏQVİM