Ücretsiz php script indir film izle hd film izle shell indir md5 cracker dizi izle hacklink satışı PDO Kullanımı shell indir Warez Mavi Orkide

Alternative content

12:39 16 Noyabr 2018
ONLINE XƏBƏR LENTİ
FOTOXRONİKA
Bakı bu gün - FOTO REPORTAJ
BAŞ REDAKTORDAN

Hamımızın Azərbaycan adlı bir vətəni var! Qoynunda dünyaya göz açdığımız, minbir nemətindən dadıb isti qucağında boya-başa çatdığımız bu əvəzolunmaz diyar azərbaycanlı adını qürur və iftixarla daşıyan hər kəs üçün müqəddəs və ülvidir. Müstəqilliyin çətin yolları ilə kövrək addımlarını atan anamız Azərbaycan övlad məhəbbətinə və köməyinə daim ehtiyac duyur. Onun Qarabağ adlı yarasını sağaltmaq, bütövlüyünü bərpa etmək üçün hamımız əl-ələ verməliyik!
Ulu yurdumuzun adını daşıyan "Azərbaycan" qəzeti də bu amala xidmət edir.
Əziz azərbaycanlılar! Sizi Azərbaycan naminə, övladlarımızın firavan və xoşbəxt gələcəyi uğrunda əlbir və əlaqəli fəaliyyətə çağırıram!

Azərbaycan Qəzeti Rəsmi Dövlət Qəzeti, Baş redaktor Bəxtiyar SADIQOV Kardioloqlar qida yağlarının ən faydalısını müəyyənləşdirib
Kardioloqlar qida yağlarının ən faydalısını müəyyənləşdirib
ANA SƏHİFƏ / Səhiyyə
08:01 15.01.2018

Kembric Universitetinin tədqiqatlarına görə, dörd həftə ərzində hər gün kokos yağını qəbul etmək ürək-damar xəstəlikləri və insult riskini azaldır. “The Deccan Chronicle” nəşri qeyd edir ki, 50-75 yaş arası 94 könüllünün iştirakı ilə tədqiqat aparılıb. Tədqiqatın əvvəlində onların heç birində kardioloji xəstəlik və diabet qeydə alınmayıb.

AZƏRTAC Meddaily saytına istinadla xəbər verir ki, könüllüləri üç qrupa ayırıblar. Onlar dörd həftə ərzində gündəlik olaraq 50 qram (təxminən üç xörək qaşığı) kokos yağı, zeytun yağı və duzsuz kərə yağı qəbul ediblər. Ekspertlər həmin yağların könüllülərdə xolesterol səviyyəsinə necə təsir etdiyini yoxlamaq istəyiblər.

Məlum olub ki, kərə yağından istifadə edənlərdə aşağı sıxlıqlı lipoprotein (zərərli xolesterol) göstəriciləri orta hesabla 10 faiz artıb. Zeytun yağı qəbul edənlərin qrupunda aşağı sıxlıqlı lipoproteinlərin göstəricilərinin azalması müşahidə olunub və yüksək sıxlıqlı lipoproteinlərin (faydalı xolesterol) səviyyəsi 5 faiz yüksəlib. Kokos yağından istifadə edənlərin qrupunda isə yüksək sıxlıqlı lipoproteinlərin səviyyəsinin ən çox artımı (orta hesabla 15 faiz) qeydə alınıb. Kərə yağı bu göstəricilər üzrə müsbət təsir göstərməyib.


NƏŞRLƏRİMİZ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

HAVA PROQNOZU


VALYUTA


ARXİV


TƏQVİM