Ücretsiz php script indir film izle hd film izle shell indir md5 cracker dizi izle hacklink satışı PDO Kullanımı shell indir Warez

Alternative content

01:22 14 Noyabr 2018
ONLINE XƏBƏR LENTİ
FOTOXRONİKA
Bakı bu gün - FOTO REPORTAJ
BAŞ REDAKTORDAN

Hamımızın Azərbaycan adlı bir vətəni var! Qoynunda dünyaya göz açdığımız, minbir nemətindən dadıb isti qucağında boya-başa çatdığımız bu əvəzolunmaz diyar azərbaycanlı adını qürur və iftixarla daşıyan hər kəs üçün müqəddəs və ülvidir. Müstəqilliyin çətin yolları ilə kövrək addımlarını atan anamız Azərbaycan övlad məhəbbətinə və köməyinə daim ehtiyac duyur. Onun Qarabağ adlı yarasını sağaltmaq, bütövlüyünü bərpa etmək üçün hamımız əl-ələ verməliyik!
Ulu yurdumuzun adını daşıyan "Azərbaycan" qəzeti də bu amala xidmət edir.
Əziz azərbaycanlılar! Sizi Azərbaycan naminə, övladlarımızın firavan və xoşbəxt gələcəyi uğrunda əlbir və əlaqəli fəaliyyətə çağırıram!

Azərbaycan Qəzeti Rəsmi Dövlət Qəzeti, Baş redaktor Bəxtiyar SADIQOV Bibəriyyə iştahanı azaldır
Bibəriyyə iştahanı azaldır
ANA SƏHİFƏ / Səhiyyə
11:11 21.11.2017

Yarpaqları mal və quş ətindən hazırlanan yeməklərə ədviyyat kimi daxil edilən bibəriyyə bitkisi lobya, noxud, kələm və badımcanlı xörəklərə də gözəl dad və ətir verir. Bitki kulinariyada, qənnadı və çaxır istehsalında istifadə edilməklə yanaşı tibdə də geniş tətbiq olunur.

AZƏRTAC xəbər verir ki, bibəriyyə yarpaqları iltihab əleyhinə çox güclü vasitədir, eyni zamanda, yarasağaldıcı xüsusiyyətə malikdir. Tərkibindəki efir maddələri sakitləşdirici, spazmolitik və antiseptik təsirlər göstərir. Hipertoniya, ümumi və cinsi zəiflikdə də onun istifadəsi faydalı nəticələr verir. Elə həmin keyfiyyətlərinə görə bibəriyyə dəmləməsi ağız boşluğunun iltihabı xəstəliklərində, qarqara, çiban və gec sağalan yaralarda islatma, uşaqlıq yolu xəstəliklərində isə şırınqa şəklində istifadə olunur. Yarpaqlarının bişirməsi uşaqlıq əzələsini yığır və düşüyə səbəb olur. Baş ağrıları və soyuqdəymə zamanı sakitləşdirici, mədə-bağırsaq xəstəliklərində isə ödqovucu kimi tətbiq edilir.

Bibəriyyə bitkisi ödü dəf edir, qəbizliyi aradan qaldırır, revmatizm xəstəliyinin qarşısını alır.

Mütəxəssislərin onun yuxusuzluğu və stressi dəf etdiyini söyləyirlər. Qədim yunanlılar hafizəni gücləndirmək üçün ondan istifadə edirdilər. Saçların uzun və gur olması üçün də bibəriyyədən istifadə etmək olar.

Bibəriyyə bitkisinin bütün faydalı maddələri onun yarpaq və güllərində toplanıb. Ən yaxşı yol onun qaynadılmış halda istifadə etməkdir. Bir xörək qaşığı ətirli bitkinin yarpaqlarını 1stəkan su ilə 10 dəqiqə qaynadılır, gün ərzində 2-3 fincan içilir.

Bitkinin bir və ya iki budağını zeytun yağına atanda bir neçə diş sarımsaq da əlavə olunması yağı dadlı və ətirli edir.

Revmatizm xəstəliyi zamanı üzərində gülü olan bibəriyyə budağı bir litr suya atılır, əl və ayaqlar həmin suya salınır.

Bitki qurudulandan sonra döyülərək əzilir, əmələ gələn pudra tez sağalmaq üçün yüngül yaranın üzərinə səpilir. Bibəriyyə bitkisinin yağı ağrıyan yerin masajı üçün faydalıdır. Onu badam yağı ilə qarışdırandan sonra istifadə edirlər.

Bibəriyyə iştahanı azaltdığına görə ondan istifadə edilməsi arıqlamağa səbəb olur.


NƏŞRLƏRİMİZ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

HAVA PROQNOZU


VALYUTA


ARXİV


TƏQVİM